ANTALYA / MANAVGAT - Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü Düzenlendi. Yapılan etkinlikler ve gösterilerle göz dolduran program konferans salonunda yapılan şiir dinletisi ile son buldu.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024

12 Mart; Türk milleti için milli şuurun, bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü haline gelmiş önemli bir gündür. Bu özel gün, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hatırasının anıldığı bir vesiledir.

İstiklal Marşı'nın kabulü, Türkiye'nin tarihinde dönüm noktalarından biridir. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu muazzam eser, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini, vatan sevgisini ve milli değerlerine olan sadakatini en güçlü şekilde ifade etmektedir. İstiklal Marşı, Türk milletinin milli marşı olarak kabul edilmesiyle, Türkiye'nin milli kimliğinin bir simgesi haline gelmiştir.

12 Mart aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy'u anma günüdür. O, sadece bir şair değil, aynı zamanda bir düşünce adamı, bir vatansever ve bir dava adamıdır. Eserleriyle Türk milletinin kalbine taht kuran Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın yanı sıra, milli ve manevi değerlere olan vurgusuyla da unutulmaz bir isim olmuştur. Onun eserleri, Türk milletinin ortak belleğinde sonsuza kadar yaşayacaktır.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirmek, milli değerlere sahip çıkmak ve geçmişimizi gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir öneme sahiptir. Bu özel gün vesilesiyle, İstiklal Marşı'nın kelimeleriyle yeniden diriliş ve bağımsızlık ruhunu hissediyor, Mehmet Akif Ersoy'u minnetle anıyoruz.

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 13:24 - Görüntülenme: 90