ANTALYA / MANAVGAT - Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Doç.Dr. Melek SARAL tarafından "insan haklarını anlamak" konulu seminer verildi.

Hayatımızın her yönünü etkileyen insan hakları konusunda yapılacak bu söyleşide, insan onuruna saygı duymak, sosyal, kültürel, dilsel ve dinsel farklılıklarına bakmaksızın tüm insanlara değer vermek gibi konular üzerinde durulacaktır. Öğrenciler ile interaktif şekilde gerçekleştirilecek söyleşi katılımcıların adalet, eşitlik, insan onuru, ayrımcılık yasağı, demokrasi hakkındaki farkındalıklarını artırmayı amaçlamaktadır.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Melek Saral Ludwig Maximilians Üniversitesi ve Bradford Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi, Hukuk ve Tarih alanlarında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktora derecesini Ludwig Maximilians Üniversitesi’nden alan Melek Saral ASBÜ’ye atanmadan önce Münih Bundeswehr Üniversitesi, Zürih Üniversitesi, SOAS Londra Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde akademik görevler almıştır. İnsan hakları alanında uluslararası projeler yürüten Dr. Saral’ın insan hakları ve insan hakları normlarının gelişimi üzerine pek çok sayıda akademik yayını bulunmaktadır.

İnsan Haklarını Anlamak

Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 09:32 - Görüntülenme: 19